הסכם ממון, משכנתא וכל מה שביניהם.
מצד אחד, החלטה על רכישת בית, זו אחת ההחלטות המסובכות וחשובות בחיי המשפחה ואדם בפרט. אבל יחד עם זאת, לא מעט חששות בדרך כלל מלוות את בני הזוג. האם זו החלטה נכונה? האם יכלו לקבל משכנתא? האם ימצאו את הדירה או בית שיתאים לכל הדרישות והרצונות שלהם? האם יספיק הון עצמי ועוד.
במקרים האלו, רק מעט מאוד אנשים, שבדרך כלל יחשבו כאנשים פרגמטיים מידי יחשבו מה יקרה אם יוחלט לפרק את הזוגיות? מה יקרה עם נכס, ויותר חשוב מה יקרה עם תשלומי משכנתא? נתחיל מזה שניתן לארגן את כל הדברים בעזרת הסכם ממון. למעשה עוד טרם קבלת החלטה על רכישת דירה משותפת, לכל אחד מבני הזוג יש סכום כסף שונה, שהוא בא איתו ומוכן להשקיע ברכישה. לעתים הורים של צד אחד עוזרים ברכישה, לעתים בני הזוג פותחים את כל החסכונות שלהם ולכל אחד יש את החיסכון משלו. כך שתמיד המצב יהיה לא הכי שוויוני. אבל יחד עם זאת תשלומי משכנתא יורדים מחשבון משותף. אז מה עושים, במידה ורוצים להפריד כוחות וללכת כל אחד לדרכו?
ההמלצה החמה זה לערוך הסכם ממון עוד טרם חתונה. זה יעזור לכם למנוע מצבים אי נעימים במקרה ש… בהסכם אתם חייבים לפרט עד פרטי פרטים את כל מה שיש לכם וגם להתייחס לסעיפים קשורים לרכישת נכס ותשלומי משכנתא. מאוד שכיח מצב, שבמידה וזוגיות הגיעה לסיומה, כל הפרטים יהיו מסוכמים בהסכם וזה יסייע לכם להיפרד ללא וויכוחים וריבים.
לא מעטים מקרים, שבהם הדירה נשארת שילדים יתגוררו בה, אך לפעמים גם ניתן לראות מקרים שמכורים את הנכס ואז מחלקים את השארית שנשאר לאחר החזר משכנתא בין שני בני הזוג בהתאם למה שכל אחד השקיע ברכישה. למרות, שזה נראה מאוד הגיוני, בפועל זה לא עובר בצורה חקה ותמיד יש וויכוחים סביב הנושא, כבדרך כלל גם אם היה חשבון משותף, כל אחד מבני הזוג היה מעביר אליו משכורת שונה ואז מתברר שחלקי תשלום היו שונים.
ישנם עוד לא מעט מקרים, כאשר עריכת הסכם ממון עוזרת לא להגיע לבתי משפחה ולמנוע כאבי ראש. בנוסף, תהליך עריכת הסכם אינו מסובך. אנשי מקצוע, אשר מתמחים בנושא, יכולים לסייע לכם בעריכה וגם לציין נקודות שיכול להיות שאתם מפספסים. בדרך כלל, הסיבה שבני הזוג לא עורכים את ההסכם, קשורה יותר לאי נעימות אחד מפני השני, כאילו אם אחד מבני הזוג מעלה את הנושא אז הוא נתפס כמישהו שמעלה ספק ברצינות של הקשר.